tiistai 9. elokuuta 2016

Kesän grillitrendini - voisulalla maustetut jättikatkaravut


Tänä kesänä valelen näemmä grilliruoan kuin grilliruoan mausteisella voisulalla. Kummipoikani lentävää lausetta lainatakseni "miksipä en tekisi niin", koska se nyt tuntuu sopivan lähes mihin vain maissintähkistä näihin jättikatkarapuihin.

Mielestäni katkoihin saa parhaimman maun, kun ne maustaa voisulalla vasta grillaamisen jälkeen, eikä marinoi niitä lainkaan etukäteen.  Näin niiden valmistaminen on kaiken lisäksi supernopeaa, varsinkin kun ne kypsentää kätevästi halsterissa - se sopii minulle varsin hyvin nyt(kin), kun arki on alkanut.

Grillatut jättikatkaravut (neljälle)

800 g MSC-sertifioituja jättikatkarapuja

n. 60 g voita
3 valkosipulinkynttä raastettuna
chilihiutaleita maun mukaan
ripaus paprikajauhetta
tilkka (luomu)sitruunanmehua
Maldon-suolaa 

Jos käytät pakastettuja rapuja, sulata ja valuta jättikatkaravut. Valmista voisula. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää raastettu valkosipuli, chili ja paprikajauhe. Mausta sormisuolalla ja tilkalla sitruunanmehua. Tarkista maku.

Asettele katkaravut halsteriin tai vartaisiin. Grillaa jättikatkarapuja pari minuuttia per puoli. Kaada ravut astiaan. Valuta voisula niiden päälle. Kääntele katkarapuja, jotta ne maustuvat tasaisesti. 










Ei kommentteja: