torstai 14. heinäkuuta 2016

Munakas italialaisittain - kesäkurpitsa-vuohenjuustofrittata


Meillä syödään melko usein lounaaksi jonkinlaista frittataa. Pannussa kypsennetty, italialaistyyppinen, ruokaisa munakas on myös oivallinen brunssiruoka ja piknikeväs, joten ainakin minä pakkaan sitä toisinaan mukaan kesäretkilleni.

Tässä versiossa on kesäkurpitsan lisäksi vuohenjuustoa, mutta yhtä hyvin tähän voi upottaa vaikkapa fetaa tai parmesaania.

Kurkkaa myös suppilovahvero-perunafrittatan resepti täältä.

Kesäkurpitsa-vuohenjuustofrittata (n. neljälle)

1 pieni kesäkurpista
1/2 pieni sipuli
nokare voita / tilkka öljyä
6 (luomu)kananmunaa
2 rkl vettä
100 g pehmeää vuohenjuustoa, esim. Chèvreä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna tai runsas hyppysellinen kuivattua timjamia

Napsauta uunin grillivastus päälle. Silppua sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi, pyöreiksi viipaleiksi. Vatkaa kananmunien rakenne rikki haarukalla. Lisää vesi ja sekoita kevyesti. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. 

Kuumenna voi / öljy valurautapannussa. Lisää sipulisilppu pannuun ja kuullota se pehmeäksi. Kaada munaseos pannuun. Lado kesäkurpitsat pannuun ja painele joukkoon myös murustettu vuohenjuusto. Kypsennä munakasta muutama minuutti keskilämmöllä. Kypsennä munakas loppuun uunin grillivastuksen alla. Valmiin frittatan pinnan tulee olla kevyesti ruskistunut.

2 kommenttia:

Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli kirjoitti...

Ihanan näköinen paistos! Tein juuri tänä aamuna frittatan eilisistä keitetyistä kesäperunoista, ruohosipulista ja parmesaanista. Se on kyllä kätevä ässä hihassa nopeaa aamupalaa ajatellen :) Täytyy kokeilla myös tätä komboa!

Selina kirjoitti...

Meilläkin jalostuu jämäksi jääneistä perunoista usein frittata. Nyt kanttarelliaikaan niitäkin on muuten kiva nakata sekaan. :)