maanantai 27. kesäkuuta 2016

Papu-fetasalaatti mintulla & tahinikastike


Juhannus oli juuri sellainen kuin sen toivoinkin olevan. Veljeni perheen mökillä vietettyyn viikonloppuun mahtui monenmoista hauskuutta: lasten sirkustemppuja ja tanssiesityksiä, lukuhetkiä, uimaretkiä, pihasaunassa saunomista, niittykukkien poimintaa, serkusten siskonpedissä kukkumista puoleenyöhön, aikuisten kukkumista vieläkin pidempään - ja tietysti hyvää ruokaa. 

Juhannuksen ja sitä edeltäneen Espanjan loman grilliruokien jälkeen salaatit maistuvat jälleen. Tänään ajattelin töiden jälkeen pyöräyttää vihreistä pavuista, fetasta ja mintusta tämän nopean salaatin, joka maustetaan tahinikastikkeella. 

Sitä syödessä on hauska suunnitella seuraavan kesäviikonlopun ohjelmaa perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa.

Papu-fetasalaatti mintulla & tahinikastike

500 g Vihreitä papuja
200 g lampaan- / vuohenmaitofetaa
kourallinen tuoretta minttua

Tahinisalaatinkastike

3 rkl tahinia
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl (luomu)sitruunanmehua (tai maun mukaan)
(1/2 valkosipulinkynsi raastettuna)
1/4 - 1/2 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
hienoa merisuolaa tai ruususuolaa
hyppysellinen chilirouhetta

Keitä vihreitä papuja kiehuvassa vedessä 3 minuuttia (tai halutessasi pidempään). Valuta pavut siivilässä ja kasta ne sen jälkeen kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa ja pavut pysyvät napakoina.

Valista kastike. Sekoita oliiviöljy, tahini ja sitruunamehu kastikkeeksi. Lisää loput mausteet ja tarkista maku.

Kokoa salaatti vadille. Lado pavut alimmaisiksi. Murenna fetajuusto käsin papujen päälle. Revi päälle tuoretta minttua. Viimeistele salaatti tahinisalaatinkastikkeella. 



Ei kommentteja: