perjantai 3. kesäkuuta 2016

Grillatut avokadot & lohiceviche


Löytyyköhän maailmasta vihannesta tai hedelmää, joka ei sovi grillattavaksi? Ehkä niitäkin on, mutta mieleeni ei vain juuri nyt tule ainuttakaan. Meillä on viime vuosina grillattu jos joitakin kasviksia ja hedelmiä – kaukana ovat ne ajat, kun grillissä tirisi lihan lisukkeena ainoastaan kesäkurpitsa-paprika-herkkusienivartaita ja maissintähkiä. Varautukaa siis tänä kesänä blogissani grillikasvisähkyyn.

Toukokuun puolella ehdin jo jälleen intoilla grillatusta (ja paahdetusta) varhaiskaalista, nyt on avokadojen vuoro. Cevichellä täytetyt avokadot ovat näyttävä sapuska, joka sopii tarjottavaksi joko alkupalana tai kesäisen keveänä lounaana. Olisiko tässä hyvä ruoka myös juhannusjuhliin?

Grillatut avokadot & lohiceviche (neljälle-kahdeksalle)

Avokadot
4 kypsää avokadoa
öljyä
Maldon-suolaa

Ceviche
500 g nahatonta lohifileetä
3 kypsän limen mehu
2-3 rkl ruohosipulia silputtuna
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
pieni pala inkivääriä hienoksi silputtuna
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl hienoa merisuolaa

Valmista ensin ceviche. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi ja lisää se marinadin joukkoon. Anna lohen maustua liemessään, kunnes se muuttuu vaaleaksi, jolloin limen happo on kypsentänyt sen. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Halkaise avokadot pitkittäin ja poista niistä kivet. Penslaa avokadojen leikkuupinnat öljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa. Grillaa avokadoja pari minuuttia kuori alaspäin. Käännä avokadot ja jatka grillaamista vielä pari minuuttia leikkuupinta alaspäin.

Tarjoa grillattujen avokadojen täytteenä lohicevicheä.

Ei kommentteja: