maanantai 25. elokuuta 2014

Paluu arkeen - helppo ja herkullinen kylmäsavulohipasta


Loma on ohi, edessä häämöttää pitkän pitkä arki. Ystäväni kutsuu osuvasti Hell Houriksi (vrt. Happy Hour) sitä lapsiperheissä kello viiden kieppeille ajoittuvaa hetkeä, jolloin koko perhe palaa nälkäisenä kotiin töistä, päiväkodista, koulusta ja iltapäiväkerhosta. Lapset kiukuttelevat nälissään, ja eteinen täyttyy kuravaatteista, kengistä, laukuista ja usein myös hiekasta...

Silloin haluaa loihtia perheelleen jotain helppoa ja hyvää ruokaa, mielellään noin kymmenessä minuutissa. Maukas kylmäsavulohipasta on näiden hetkien pelastaja. Se on helppo ja nopea valmistaa, siis arkiruokaa parhaimmillaan.

Ja kun vatsat on saatu täyteen, ovat kaikki jälleen monin verroin onnellisempia.

Kylmäsavulohipasta (viidelle-kuudelle)

1 iso sipuli
tilkka rypsiöljyä paistamiseen
200 g kylmäsavulohta
200 g pakasteherneitä
4 dl kuohukermaa tai Valion luomuruokakermaa
1/2 tl chilijauhetta
(pari tippaa tabascoa)
1/2 (luomu)sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
(sormisuolaa)

500 g Spaghettia

Lisäksi 

raastettua parmesania 
(luomu)sitruunanlohkoja

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua öljytilkassa. Lisää chilijauhe ja kuohukerma. Kun kerma kiehuu, lisää herneet ja minuutin kuluttua suikaloitu kylmäsavulohi. Anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta tabascolla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Valuta spaghetti ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoa raastetun parmesanin ja sitruunalohkojen kera.




Ei kommentteja: