maanantai 3. maaliskuuta 2014

Pannukakkua Muumimamman hengessä


Muumitalossa oli aamiaiseksi pannukakku, suuri keltainen pannukakku vaapukkahillon kera. Sitä paitsi oli eilistä puuroa, mutta koska kukaan ei sitä halunnut, se päätettiin säästää huomiseksi.
(Tove Jansson, Taikurin hattu)

Taikurin hatun katkelma tavoittaa pannukakkuaamujen tunnelman. Kuka söisi vanhaa puuroa, jos saatavilla on vastapaistettua pannaria?

Muumi-kirjoissa syödään pannaria olipa sitten arki tai juhla. Tove Janssonin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Hienon naisen lumoavaa tuotantoa Muumeineen päivineen on syytä juhlistaa pannukakulla jos toisellakin. Syökäämme siis pannaria hillon, marjojen ja kermavaahdon kera tai koristellaan se tomusokerilla astetta juhlavammaksi.

Ystäväni tarjosi minulla taannoin kaurajauhoista valmistamaansa, agavesiirapilla makeutettua pannaria. Sen jälkeen olen paistanut usein tätä gluteenitonta herkkua. Alkuperäinen resepti löytyy Kaisan blogista.

Pannukakku

3 kananmunaa
8 dl täysmaitoa
ripaus hienoa merisuolaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl kaurajauhoja
5 rkl agavesiirappia
100 g sulatettua voita

Rikot munat isoon kulhoon. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Sekoita leivinjauhe kaurajauhoihin ja lisää seos maitoon sekoittaen. Lisää loppu maito sekä suola ja agavesiirappi. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Sekoita sulatettu voi taikinaan. Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 





Ei kommentteja: