sunnuntai 17. marraskuuta 2013

ELÄKÖÖN PORKKANA!




Porkkanaparka on yleensä syyttä suotta statistin asemassa. Liemien ja patojen ryydittäjän sopii nimittäin paistatella toisinaan myös pääosassa. Tein paahdetuista porkkanoista ja valkopavuista tahnaa, jota syötiin lounaalla leivän päällä, salaatin rinnalla. Tahna on oivallinen lisä myös brunssipöytään.  Eläköön  porkkana!

Porkkanatahna

5 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä kuorineen
1 tlk isoja valkoisia papuja
3 rkl oliiviöljyä
1 (luomu)sitruunan mehu
(vettä)
hienoa (harmaata) merisuolaa
1/2 tl chilihiutaleita (tai maun mukaan)
mustapippuria myllystä

Kuori ja paloittele porkkanat isohkoiksi paloiksi. Laita porkkanat ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. Kaada päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa kunnes porkkanat ovat pehmeitä, n. 25 minuuttia. Jäähdytä. Purista valkospipulinkynnet ulos kuoristaan. Laita ne, porkkanat, pavut ja chili tehosekoittimeen ja aja tahnaksi tai käytä sauvasekoitinta. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä. Mausta sitruunanmehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.



Ei kommentteja: