torstai 24. lokakuuta 2013

Viikunakompotti (juustoille)


Olin onnekas, kun pääsin viikuna-aikaan putkiremonttievakkoon Espanjaan. Söinkin viikunoita kuukauden ajan päivittäin: sellaisenaan aamiaisella ja salaateissa sekä aterian päätteeksi kompotiksi keitettynä juustojen kera. 

Huippua oli myös se, että saimme ensimmäistä kertaa maistaa oman puun satoa. Kilpailimme kypsyvistä hedelmistä ahneen mustarastaan kanssa. Vaikka siipiniekka sai meitä paremman saaliin, tuntui itse puusta noukittujen hedelmien nauttiminen erityisen juhlalliselta. 

Lomasta on jo vähän aikaa, mutta viikunakompottia voi keitellä myös näistä Suomeen raakana rahdatuista hedelmistä. Sokerin määrä vaihtelee viikunoiden makeuden mukaan, ja parhaaseen lopputulokseen pääsee maistelemalla. 

Viikunakompotti

500 g tuoreita viikunoita
6 rkl sokeria

Lohko tai paloittele viikunat. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kompotiksi.

Oman puun satoa







Ei kommentteja: