sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Sillin korvike eli "vegesilli" härkäpavuista


Paistoimme talven ensimmäiset blinit maalla viime lauantaina. Tällä kertaa halusin keksiä kasvissyöjän ja kala-allergikon blinien täytteeksi jonkun uuden jutun. Uusimmassa Glorian ruoka ja viini -lehdessä oli sopivasti härkäpavuista valmistettavan "vegesillin" ohje.

Pidän härkäpavuista ja nappasin idean heti. Tuunasin kuitenkin reseptiä jonkun verran ja valmistin oman vegesillini samaan tapaan kuin valmistan sipulisillin.

Tämä sopi hyvin blinien täytteeksi ja on oiva ruokalaji myös jouluksi. Vaikka ei se mielestäni sentään silliä päihitä.  


"Vegesilli" härkäpavuista

3 dl kuivattuja härkäpapuja
vettä liotukseen

2 litraa vettä keittämiseen
2 rkl merisuolaa

1 punasipuli
1 keltasipuli
punaviinietikkaa
2 dl crème fraichea
1 rkl Dijon-sinappia
runsaasti tillisilppua
valkopippuria myllystä
merisuolahiutaleita

Liota härkäpapuja kylmässä vedessä yön yli. Valuta pavut ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Heitä liotusvesi pois. Kieheuta keitinvesi ja lisää pavut kiehuvaan veteen. Keitä niitä 30-40 minuuttia. Lisää suola puolessavälissä keittämistä. Valuta ja jäähdytä pavut.

Hienonna sipulit. Kaada niiden päälle punaviinietikkaa ja anna marinoitua kymmenisen minuuttia. Valuta etikka pois. Sekoita sinappi créme fraicheen. Lisää sipuli ja pavut sekä runsaasti tuoretta tillisilppua. Mausta vastajauhetulla valkopippurilla ja tarvittaessa merisuolahiutaleilla.

P.S. Kotimaisia luomuhärkäpapuja saa ainakin Punnitse ja säästä -kaupoista







2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Minäkin katselin ja ihmettelin tuota vegesillin ohjetta lehdessä. Näin silliä ikinä syömättömänä (jos niitä kaupan sinappisillejä ei lasketa) kasvistelijana tuo ohje olisi tosin mennyt läpi paremmin vaikka nimellä härkäpapusalaatti tms.
Mutta ohje itsessään on kyllä mielenkiintoinen. Millään en olisi keksinyt tuollaista tapaa käsitellä papuja.

Selina kirjoitti...

Olen samaa mieltä tuosta nimestä. :) Ruoan koostumus ja makumaailma sopivat kuitenkin hyvin korvaamaan sillin kasvissyöjän lautasella.