perjantai 28. joulukuuta 2012

Avokadolla ja korianterilla höystetty punakaalisalaatti


Joulun yltäkylläisyyden jälkeen kaipaan kevyttä, yksinkertaista ja raikasta ruokaa. Kaikkia jouluruokia varten varattuja aineksia ei tullut käytettyä: pari avokadoa ja limeä sekä ruukku korianteria jäi yli cevichestä, eikä kaikki punakaalikaan huvennut pyhinä. Näistä aineksista syntyi kaunis ja maittava lounassalaatti, johon halukkaat saivat lisätä kypsää broilerin lihaa. Yhtä hyvin tähän voi käyttää myös joulukalkkunan rippeet tai paistaa päälle vaikkapa tofua.


Avokadolla ja korianterilla höystetty punakaalisalaatti (4:lle)

1/2 punakaali
2 avokadoa
1-2 limen mehu
extra virgin -oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
chiliä maun mukaan (tuoretta tai hiutaleita)
kypsää vaalealihaista lintua, esim. kalkkunaa tai broileria

Suikaloi punakaali mahdollisimman ohueksi. Helpoiten tämä onnistuu vihannesmandoliinilla, mutta luonnistuu se myös veitsellä leikaten tai juustohöylällä höyläten. Lorauta kaalin päälle oliiviöljyä ja mausta salaatti sormisuolalla ja chilillä. Hiero öljy ja mausteet kaaliin käsin. 

Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kulhoon. Purista päälle 1-2 limen mehut ja lisää joukkoon vähän oliiviöljyä. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa limeä ja ölyä. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. 

Jaa kaali lautasille tai tee yksi iso salaatti tarjoilukulhoon. Revi päälle runsaasti tuoretta korianteria. Lisää avokadotahna ja halutessasi kypsää kalkkunan tai broilerin lihaa.


2 kommenttia:

Jenni S kirjoitti...

Hei Selina, sullahan varmaan olisi resepti sellaiseen ihanaan marinoituun kaalisalaattiin, jota ainakin täällä tarjotaan sushipaikoissa alkuruokana? Siinä näyttäisi olevan jotain etikkaista, jotain makeaa ja seesaminsiemeniä...

Selina kirjoitti...

Hei Jenni,
pahus, mulla ei valitettavasti ole sellaisen reseptiä. Mutta voin kysellä sellaista japanilaiselta kaveriltani. Mulla on kyllä yksi japanilainen salaatinkastikeresepti, jonka avulla voisi päästä lähelle kuvaamaasi salaattia. Kastikkeen tulee tekeytyä jääkapissa pari viikkoa ja siihen tulee mm. kuivattuja, savustettuja kalahiutaleta... Täytyypä kaivella noita irtoreseptejäni...