maanantai 5. marraskuuta 2012

Chowchow-pikkelssi hodareille


Lapseni 4-vuotissynttäreitä juhlistettiin taannoin hodareitten ja tulivuorikakun merkeissä. Kiitos rakkaan ystäväni, olen viimein saanut käsiini hodarisämpyläresepti, joka toimii. Olen pitkään haeskellut sellaista sämpyläresetiä, joka taipuisi hodareihin. "Tavallisen" sämpylän väliin kasattu hodari kun ei ihan toimi, eivätkä suojakaasuun pakatut muovimaiset pötkylätkään oikein houkuttele. Saamallani reseptillä sämpylöihin tulee oikeanlainen koostumus. Olen lopultakin vapautunut suojakaasuun pakattujen hodarisämpylöiden ikeestä! Reseptin paljastan kuitenkin vasta myöhemmin. Kekkereillä vallitsi nimittäin sellainen hulabaloo, etten tullut kuvanneeksi muita ruokia kuin tämän vihreistä tomaateista tekemäni chowchow-pikkelssin.

Pöydässä oli tajolla myös ketsuppia, mutta itse kasasin ketsupittoman, Chicago-tyylisen hodarin, johon tuli täyslihanakin lisäksi chowchow-pikkelssiä, cornichon-kurkkuja, tomaattia ja sinappia. Nam!

Chowchow-pikkelssi

1 kg vihreitä tomaatteja kuutioituina
2 rkl hienoa merisuolaa
2 pientä sipulia silputtuna
2 varsisellerin vartta ohueksi suikaloituina
2 punaista chiliä hienonnettuna
1,5 dl sokeria
1,25 dl valkoviinietikkaa
reilu 2 tl dijon-sinappia
reilu 2 tl sinapinsiemeniä
(chilihiutaleita maun mukaan)
vajaa 1/2 tl jauhettua korianteria

Yhdistä silputut vihannekset ja suola kulhossa. Anna seistä huoneenlämmössä viitisen tuntia. Puristele kasviksia kevyesti ja valuta niistä irronnut neste pois lävikössä.

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä 1-2 tuntia, kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä ja relishin koostumus hyvä. 

Ei kommentteja: